26.10.15.

NYX soho glam collection paleta za šminkanje

Danas pričamo o NYX soho glam collection paleti. Ova paleta spada u palete namenjene za oči, lice i usne.






Paleta je smeštena u crnu plastičnu kutiju i izgleda jako lepo. U ovoj paleti dobijamo 52 senke za oči od kojih svaka ima 1,56g. Zatim su tu 4 boje za lice u istoj količini, 4 rumenila, 2 sjaja za usne, jednu olovku za usne i 8 boja takodje za usne. Paleta ima ogledalo i izgleda prilično raskošno. Takodje je pogodna za putovanja.


Paleta predstavlja kombinaciju kako mat tako i senki koje sijaju. Tu su neutralni tonovi kao i jarke boje, dakle može je koristiti i za dnevnu i za večernju varijantu. U tom smislu mislim da je paleta vrlo korisna. Što se tiče kvaliteta samih senki, ja paletu imam već neko vreme tako da sam mogla da steknem utisak o svakoj boji pojedinačno, i moram da kažem da se njihov kvalitet razlikuje. Pojedine senke iz palete su dobre, tj pigmentacija im je solidna, lepo se blendaju, dugo se zadržavaju na kapku. Medjutim neke su jako loše.

Evo swatcheva




Kao što i sami možete da vidite, neke senke imaju odličnu pigmenciju dok druge ipak lošiju, a neke se jedva i vide, mada moram da napomenem da su swatchevi radjeni bez baze za senku, sa bazom pigmentacija bi bila bolja. Bez obzira na to svakako preporučujem paletu jer svaka boje može da se iskoristi. Lepo se blendaju i prelivaju na kapku, a uz nadogradjivanje možemo da postignemo jak intenzitet. Postojanost im je manje više dobra. Na kapku ostanu 3-4 sata, posle toga se intenzitet polako gubi. Za bolji efekat obavezno koristite bazu.

Što se tiče rumenila, ja sam ih samo probala, jer ne koristim rumenila iz paleta, tako da nemam neko definisano mišljene, mogu da se koriste, ali mislim da je bespotrebno pored toliko lepih, kvalitetnih, a jeftinih rumenila koja možemo pojedinačno da kupimo.

Ista je situacija i sa bojama za usne. Takodje sam ih samo probala, i više mi liče na balzame za usne, pigmentacija im je vrlo slaba, mada mogu da se nadogradjuju.

Kad su sjajevi za usne u pitanju, nisam zadovoljna. Kod njih pigmentacija uopste ne postoji. Samo daju blagi sjaj usnama, i kad se nanesu nema razlike izmedju jednog i drugog. Takodje se vidi da su lošijeg kvaliteta.

Dakle kada sve rezimiramo, paleta nije loša ako govorimo o senkama. Daleko od toga da se može koristiti u profesionalne svrhe, ali može biti jako korisna damama za svakodnevno šminkanje. I moram da napomenem da je jako lep izbor za poklon.

Evo i nekih predloga šminke sa ovom paletom





Cena ove palete je 3130rsd. Možete je pronaći u svim Alexandar Cosmetics prodajnim radnjama ili naručiti sa njihovog sajta.

Нема коментара:

Постави коментар